GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

miercuri, 7 martie 2012

Bani europeni pe apa sâmbetii

Puntea principala de acces.
Inaugurat cu tam-tamul de rigoare de dna. ministru Udrea, portul de ambarcaţiuni din Galaţi n-a trecut examenul primei ierni serioase. Zeci de bucăţi de geamanduri înpraştiate pe sute de metri, fiare contorsionate şi podeţe rupte stau dovadă a faptului că pe lângă faptul că facem lucrări de mântuială, nici nu ştim să le păstram. Am scris mai de mult pe acest blog, atunci când apele Dunării au izbit portul cu crengi şi gunoaie aduse de Siret, că pentru protejarea "marinei" cum le place aleşilor locali să alinte banalul port de bărci, ar fi fost necesară construirea unui dig care să protejeze lucrarea. Ca să nu mai vorbim de lucrările de dragaj absolut necesare pentru a asigura o adâncime normală pentru bărci şi un curent al apei care să nu permită îngheţul până la fundul apei, cum a fost până acum câteva zile.
Golit de bărci asta toamnă, portul a rămas în paza unui portar, care nu ieşea din cabina sa nici când grupuri de tineri treceau peste gheaţă pe punţile podului, darămite să intervină cu ceva în întreţinerea structurii de 1 milion de euro. Poate demontate, sau ridicate pe stâlpii de susţinere, geamandurile n-ar mai fi fost rupte de furia gheţii. Oricum pe nimeni nu-l interesează, bani publici sunt în bugetul local al municipiului Galaţi de reparat portul, pentru a fi stricat de sloiuri iarna viitoare.
Zeci de geamanduri târâte de gheţuri.
Stâlpi îndoiţi de furia gheţurilor.
Pe parte opusă malului galăţean au dispărut  punţile de acostare si geamandurile.