GALATI

Materialele publicate pe acest blog indiferent de forma lor de prezentare sunt protejate de Legea dreptului de autor si nu pot fi reproduse in niciun fel fara acordul autorului.

Alexandru D.Moruzi primar al Galaţiului 1873-1874.

„O proastă gospodărire a finanţelor strivesc popoarele mult mai mult decât sporirea cifrei contribuţiunilor.”

luni, 14 noiembrie 2011

De construit construiţi, da' cu mediu ce aveţi?

Pete de ulei mineral pe faleza inferioara a Dunării.
A început de câteva zile şi pe la noi sportul naţional  "înlocuirea bordurilor". Nu contează dacă-s bune trebuiesc înlocuite! Metoda inventata de fostul primar Durbacă a făcut carieră în Românika, primari celebri ca Videanu, Pinalti, Negoiţă şi alţii au desăvârşit-o ducând-o pe noi culmi, de exemplu bordura suprapusă, sau cea dublă. Intrat în zodia înlocuirii bordurilor cu elan, oraşul nostru beneficiază de experienţă serioasă în acest domeniu, am mai scris despre "tancraniade" chiar pe acest blog. Oricum indiferent de ce scriem tot or s-o facă, dar măcar să nu polueze într-un hal fără de hal mediul înconjurator. Sute de metri pătraţi poluaţi cu ulei mineral este doar isprava dintr-o singură zi a unei maşini de scos borduri a firmei constructoare.
Pete de ulei mineral pe faleza inferioara a Dunări

Pete de ulei mineral pe faleza inferioara a Dunări
La capitolul poluare cu ulei mineral cei care "construiesc" borduri sunt depăşiţi doar de tractorul S.A.D.P. Galaţi, care lasă pe unde trece dâre de motorină şi pete de ulei, care curg din motor ca dintr-un izvor. Ce este mai trist este că situaţia cu pierderile de ulei datează de ani de zile, oare corpul de control al A.D.P. sau al primăriei nu sesizează consumul uriaş de ulei al acestui mijloc de transport? Petele pot fi admirate în toată splendoarea lor pe faleza inferioară a Dunării de la Galaţi.
Pete made ADP.

Tractorul poluant de la ADP Galaţi
Remarcati găleata în care picura motorina.
Şi ce rămâne în urma lui...
P.S. De săptamâna trecută tractorul s-a mutat in Parcul Cloşca. Vă vom arata cât de "ecologic" lucrează! Pâna una alta trece cu roţile peste plăcile decorative fără probleme, (tot aşa cum trece şi prin iarbă), că doar trebuiesc înlocuite, ce naiba!
Cu tractorul prin parc.